Solrosbröd

Detta recept ger cirka åtta limpor

2 paket jäst
1 liter vatten
1/2 dl rapsolja
1 1/2 msk salt (jag använder flingsalt)
2 dl solrosfrön
ca 28 dl dinkelsikt.

Låt degen jäsa i 40 minuter. Ta sedan upp degen och lägg upp på en plåt, vrid gärna längden så får den en fin form och låt jäsa i 20 minuter till. Strö sedan på lite mjöl och baka i ugnen på 250 grader i cirka 15 minuter.
Jag gjorde enligt receptet ovan men jag testade även en liten extra grej. Efter att jag lagt brödet på plåten så gjorde jag skåror på brödet och efter sista jäsningen fyllde jag dem med timjan och lite flingsalt och ringlade på lite olivolja. Det blev toppen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0