Recept
Min underbara vän Linda ville ha receptet på pannacottan jag gjorde i fredags, så kör hårt L men tappa inte "smeten" på golvet :)
200 g blandande färska bär efter tillgång
Pannacotta:
2 1 dl vispgrädde
2 1 dl mjölk
75 37.5 g strösocker
4 2 st blötlagda gelatinblad
240 120 g vit choklad, hackad
Halloncoulis:
250 125 g hallon
florsocker
Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.
2. Sila bort överflödig vätska med en finmaskig sil eller grov duk. Häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.
3. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer (eller gaffel). Sila bort kärnorna med en finmaskig sil och smaka av med florsocker. Vänd sedan i de färska bären. Servera med panacottan och njut!
4. Gör gärna lite extra halloncoulis som serveras i en kanna som extra tillbehör.
Receptet finns även på recept.nu
Är den på bilden du gjort? Ser ju superproffsigt uut!! Gud vad gott!!! Du vet vad du skall göra till mig när jag kommer till Karlstad ;)
Tack gumman!! =) Men hur mäter man upp exakta gram??
Det var från mig!! =)