(Mobilblogg) Maräng!

img_0537 (MMS)

Nu ska jag prova att baka chokladmaränger för första gången! Önska mig lycka till!


Dagar att se fram emot

Även fast jag älskar hösten så kan det ibland bli lite deppigt och långdraget men då gäller det att ha saker att se fram emot. Så dessa är hållpunkter som kommer göra min h öst lite roligare;

September:
  • En vän fyller 30 och hennes lilla tös kommer till världen.
  • Ladies Night i Karlstad den 18:e.
Oktober:
  • Min svägerska fyller år.
  • Mamma fyller år.
  • J och jag firar fyra underbara år tillsammans den 15 oktober.
November
  • J fyller 32 år.
December
  • Lussefika hos oss som vi har gjort till en mysig tradition.
  • Jul och nyår så klart!


Och vem vet, det kan ju faktiskt bli en härlig resa till en storstad någon gång under dessa månader? För två år sedan överraskade jag J med en resa till Paris!

Höstlistan

Det går faktiskt inte att undgå att hösten nästan är här. Man känner ju i luften att det är så, regn, rusk och hårdare vindar. Jag tycker ändå att hösten kan vara en ganska mysig årst id, vill ju även säga att jag förr ogillade hösten mest av alla årstider och det var nog innan jag träffade J (Vi träffades ju hösten 2006 i oktober). Jag har insett hur mysigt man kan ha det under hösten. Så jag har listat upp vad jag tycker är mysigt med denna hatade årstid.
  • Hög mysfaktor. Mysiga hemmakvällar med tända ljus under en gosig filt.
  • Färger. Hur fint är det inte med alla höstfärger ute i naturen.
  • Kläder. Är ju hur snyggt som helst med höstkläder, bland annat snygga sjalar, stövlar och stickade tröjor.
  • Promenader. Komma in efter en lång promenad och kasta sig in i en varm dusch och dricka varm choklad.
  • Middagar. Bjuda hem goda vänner på en härligt god middag med massa skratt och visst, det kan man göra vilken årstid som helst men det är något speciellt med höstmiddagar tycker jag.
  • Resa. Det går ju alltid att ta en resa någonstans i världen, en weekend till en storstad exempelvis.
Detta är vad jag kommer på just nu men har ni egna tips på vad man kan göra under hösten så dela gärna med er!
(Bilden är googlad)

Ego-onsdag

Vi gör såhär, jag tar inte upp det som hände på morgonen för jag vill helst bara glömma det! Så jag gjorde så att jag trotsade mina smärtor och promenerade iväg till min frissa där jag hade b okat tid för klippning. Men precis innan jag skulle gå så inser jag att jag har glömt min plånbok i Js bil och han var ju iväg och jobbade. Vilken tur då att jag har världens bästa frissa som löste det ändå. Hon är verkligen grym den tjejen! Och på allmän begäran så jag jag tagit en före och efter bild!

Före, rufsig och allmänt risigt!

Håret ser mycket bättre ut, synd att jag ser sååå sliten ut bara. HAHA!

Snipp snapp slut så var...

Nu är jag inne på min sista semestervecka. Jag kan ju säga att jag tycker att det har gått sjukt fort hela sommaren och det känns som om att tiden har sprungit ifrån mig. Jag har l ite av den känslan att jag inte hunnit njuta av sommaren till hundra procent. Kan bero på att jag jobbade väldigt mycket veckorna innan jag gick på semester plus att det var ju faktiskt också under den tiden då vädret var som finast. Men under dessa fyra veckor som jag inte har varit på avdelningen så har jag ändå fått vila ut ordentligt och det känner jag är viktigast. Det största plusset med denna semester måste ändå vara min resa till Italien. Jag har Italien-feber och vill dit igen, igen och igen (jag har ju varit där tidigare men när jag var yngre) Allt är liksom bättre med Italien! Sen har jag även hunnit med att vara hos mamma i en vecka. Det var också helt underbart, världens bästa mamma!

Så jag ska göra så att jag ska fortsätta att njuta den sista delen av min lediga tid. Ska även lägga upp allt som är bra med hösten-lista i bloggen snart. Ikväll eller imorgon kommer den! Håll utkik!
Kram på er!

Solnedgång i Italien <3

Vita Converse i regn?

img_7282 (MMS)

Dumt att använda dem en regnig dag som denna? Haha!


MUMS

Det är sent på kvällen nu, i alla fall för mig, och snart dags för mig att sova. MEN först vill jag bara slå ett slag för kladdkakan vi bakade förut idag. Den var verkligen grymt god! Jag brukar faktiskt vara drottning av kladdkakor och lyckades ännu en gång (ok att skryta ibland) Men faktum var när jag bodde i studenkorridoren i Karlstad så älskade alla mina kladdkakor :) Så jag tänker lägga ut receptet här. Ibland brukar jag lägga till lite saker såsom krossad vit choklad eller köpa Marabous chokladkaka med hallon i och bryta den i småbitar och blanda i smeten. Men idag körde vi på det vanliga viset.

Ingredienser

2 ägg
2.5 dl socker (jag tog cirka 2 dl)
4 msk kakao (jag tog 6 msk)
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Och till min hemliga ingrediens cirka 1 tsk bakpulver

- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

- Häll ner smeten i en brödad form

- Grädda i 15-20 minuter

- Låt svalna och servera med grädde eller glass




NJUUUUUUT!

Kladdkaka och hårfärg

Idag har jag ägnat dagen åt att försöka hitta några stövlar till hösten/vintern. Hittade bland annat dem jag visade i inlägget innan men jag vet inte än om jag ska beställa eller inte. Jag ska allt ta mig en funderare. När min yngsta lillebror kom hem från skolan så bakade vi en kladdkaka som vi ska ta och mumsa i oss ikväll. Sen har både mamma och jag färgat håret. Jag tyckte att mina somriga slingor skulle bli historia och att jag skulle bli ordentligt brunett igen... Jag valde en intensivtoning i färgen guldbrun. Vi får väl se hur det blir. Haha!

Kram till er alla!

Hiss eller diss?

Funderar på om man ska slå till på denna fulsnygga Shepherd stövel en gång för alla... De är väl varma och sköna att ha om man ska gå ut och gå i vinter? Vad tycker ni? Svarta eller bruna? Hiss eller diss? (Hade bara bild på de bruna)


Jag kan också

Nu har jag duschat och gjort mig klar och känner mig lite piggare.

Jag kom ju på att jag glömde ju visa er vad jag hittade igår när lillebror och jag höll på att städa och inreda hans rum. Bland alla hans fotbollsmedaljer (han har massor!!) hittade jag två stycken som var mina. Jag hade en mycket kort men en intensiv fotbollskarriär när jag var sju år gammal så därifrån hittade jag denna från -92



Jag hittade också en från när jag spelade innebandy i Östersund. (Fotbollsmedaljen var från när vi bodde i Bräcke) Innebandy spelade jag betydligt längre men av någon konstig anledning så hittade jag bara denna och den är från -95.


Inte en helt perfekt morgon

Jag tror inte att jag hade kunnat få ett sämre uppvaknade än vad jag fick imorse. Dels hade jag drömt helt sjuka drömmar hela natten. Bland annat att J hade varit ute och gjort lite dumma saker och sen en massa annat konstigt tjafs. Och när jag vaknade upp helt kallsvettig och inser att jag fortfarande inte är frisk och att halsen fortfarande gör ont så blev jag ännu mera deppig. Jag vet, jag är kanske lite barnslig. Men ibland har man dåliga morgonar och idag var det en sådan för mig. Och sen att jag fick ställa in dejten med L idag gjorde inte saken bättre. Men jag har faktiskt ingen ork. Hoppas jag mår bättre framåt eftermiddagen. Ska göra som J brukar säga till mig "hopp in i duschen och se hur du mår sen" Han är så klok min man!

Ungefär så känner jag, haha!


Barcelona-fan

Dagen har jag ägnat åt att i princip inte göra så mycket. Har bara tagit det lugnt och väntat in tiden för att hämta mamma. Det är just detta som är så skönt med fyra veckors semester, att man har tid till att inte göra någonting alls också utan att få dåligt samvete. Idag var ju inte vädret det bästa men solen skymtade faktiskt lite då-och-då så när jag åkte för att hämta mamma så cabbade jag ner. Men självklart använde jag scarfen som jag och L fyndade i måndags eftersom min halsont inte vill ge med sig.

Mamma och jag tog en snabbtur till Backaplan och hittade bland annat ett påslakanset till min lillebror (den yngsta, jag har tre yngre) Och jag kan inte säga annat än att han blev överlycklig! Han kramade nästan ihjäl mamma och mig. Så glad blev han. Lillebror är nämligen ett riktigt Barcelona-fan och älskar det laget mer än något annat. Så han och jag stylade till hans sovrum och det blev jättesnyggt. Visar en bild med dålig kvalité eftersom den är tagen med min iPhone!

Vilket lag hejjar ni på?



Lillebror + Barca

Jippie!


Nu har J bokat tågbiljett så han kommer hit på lördag! Vad glad jag blir nu. För det är faktiskt inte samma sak när han inte är med. Hoppas bara SJ sköter sig så han kommer fram i tid och får en trevlig resa :) Bilden ovan är faktiskt tagen i Göteborg förra året när vi åkte Paddan! Jag tycker att det är en härlig bild som säger väldigt mycket! Lycka!

Före och efter

Min äldsta lillebror R är jätteduktig på det där med programmering eller vad det heter. Han har hjälpt mig med att designa min blogg och jag är verkligen nöjd. Bilderna som vi har lagt upp i headern kommer jag nog att byta ut. För jag hade inte mycket bilder med mig hit.

Vad tycker ni?







Höjdrädd?

Igår tog jag min bil och åkte hem till Göteborg. Det gick bra att köra men jag märker att jag förlitar mig väldigt mycket på J när vi är ute och åker. Och igår fick jag ju klara mig. Det var ganska jobbigt när jag insåg att jag skulle åka över den hemska bron (vi brukar alltid ta E6:an via Uddevalla annars). Men det gick bra men de andra bilisterna måste ha sett skräcken i mina ögon. Haha! Men nu är jag här i alla fall. Jag träffade underbara L igår och vi satt en lång stund och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag önskar bara att vi bodde närmare varandra så vi kunde träffas oftare. Jag skulle nog behöva det i alla fall! Det känns väldigt bra att vara hemma. Men jag saknar min J. Det är nog "nyttigt" för oss att vara ifrån varandra i några dagar, även fast det kanske blir lite jobbigt. Jag hade ju lämnat en liten lapppå köksbordet som han läste när han kom hem och det gjorde nog honom lite glad!

Just nu så jobbar mamma, ska hämta henne vid klockan tre. Kanske tar en tur på stan då!

Kramar från ett regnigt Göteborg!

Söndag

Jag är fortfarande sjuk och därför blev det ingen resa till Göteborg igår. Jag får helt enkelt åka när jag är frisk. Känns också typiskt att vara sjuk när man har semester. Men det kände jag på mig redan innan jag gick på semester, att jag skulle bli sjuk alltså. Det är ju ändå då man slappnar av och speciellt när det var så stressigt på jobbet den senaste tiden. Hoppas bara att jag blir frisk snart så jag kan få åka till mamma. Så med andra ord blir det en lugn dag idag med. J är och hjälper P med att måla deras poolstaket. Så jag är ensam idag också...

Libanesisk mat

Många av er läsare kanske inte vet att jag kommer från Libanon. Min familj flyttade till Sverige när jag knappt var tre år gammal och har bott här sen dess. Jag älskar mycket som har med Libanon att göra men mest av allt maten. Den är så himla god och känns fräsch! Så i kväll tänkte jag laga kyckling och ris. Låter inte så exotiskt jag vet, men den är absolut inte som på det svenska sättet. Andra favoriter är tabouli och det är en libanesisk sallad med mycket persilja och citron i. Har ni provat libanesisk mat någon gång? Och vad tycker ni i så fall?

Detta är tabouli. Mums!

Hoppas

Precis nu har jag gjort något som jag borde ha fixat för längesen. Så nu håller vi tummarna!

Ny dag, nya tag!

Idag är det en ny dag så det är bara att blicka framåt och vara mer positiv än vad jag var igår. Men ibland behöver man sådana dagar för att uppskatta det bra. Jag har i alla fall funderingar på att åka hem till mamma i Göteborg under några dagar. Men jag är sjuk nu och vet inte om jag orkar köra i tre timmar själv. Jag ska se hur jag känner mig framåt eftermiddagen och se om jag kommer iväg. Annars får J stå ut med mig någon dag till men det tror jag inte han har något emot. Haha!
Hoppas ni får en bra lördag!

Suck!

(Mobilblogg) Ibland blir saker och ting inte som man har tänkt sig! Önskar att jag hade stannat hemma istället! Suck! Kom iof precis på att det faktiskt är fredag den 13:e idag! Men jag tror inte på sånt! Gör ni?

Det blir visst...

En resa upp till Stockholm idag. J skulle hämta något på deras huvudkontor inför STCC i morgon i Karlskoga. Så det blir bara till att följa med. Och jag är i och för sig inte ledsen för det. MEN tyvärr så förstör det min plan att träffa världens bäst svägerska idag. Det får bli en annan gång helt enkelt... Hoppas jag blir på lite bättre humör bara.
Kram och hej <3

Bjuder på en bild som är tagen för cirka två veckor sen på väg mot underbara mål

Bullfest

Sådär, nu är jag äntligen klar med allt matfixande och bakande. Jag älskar verkligen att baka. Tycker det är så roligt och ännu bättre är det när jag har en man som gillar't ännu mer. Hur härligt är det inte när de bara skiner upp för att kanelbullarna smakar helt ljuvligt. Sådant gör mig riktigt glad och helt klart värt alla svettiga timmar i köket. Vi hann även med en snabbvisit hos P och C. De har precis fått dit staketet runt poolen. Blev riktigt snyggt. J ska upp dit på söndag och hjälpa dem att måla!

Jag lägger upp en bild på mina egna kanelbullar eftersom den nedanför var googlad. Synd att ni inte kan känna den ljuvliga doften hemma...

Husmor

Om några dagar åker jag själv hem till mamma i Göteborg eftersom J börjar jobba igen på måndag. Så just nu håller jag på och tillagar köttbullar, kycklinggryta och bakar bröd samt kanelbullar. Slinker väl med en och en annan muffinssort också antar jag :) Så nu hoppas jag han klarar sig, haha!

Onsdag eller söndag?

(Mobilblogg) Idag har vi haft en riktig fixardag! J och jag har plockat massa saker och fixat och donat! Känns nästan som söndagar brukar vara, alla tråkiga måsten. Tyvärr känner jag mig dock väldigt hängig och har ont i halsen. Men jag har allt försökt hänga med. Får se om baksmällan kommer imorgon istället! Hoppas jag är pigg ändå! Nu är det dags att sova! Kram och god natt

Olssons Brygga och Mårbacka

Vi tog bilen och åkte till Arvika för att ta en lunch på Olssons Brygga, det är ju väldigt omtalat och det var verkligen både mysigt och gott. Tyvärr tog jag inga bilder där. Men efter lunchen åkte vi vidare till Mårbacka och fikade. Jag åt en Mårbacka-kaka med grädde och lingon :)

Nu i kväll skulle vi egentligen tagit en tur med båten och åkt Karlstad runt, men det kom annat i vägen. Får bli en annan dag helt enkelt!

Solrosbröd

Detta recept ger cirka åtta limpor

2 paket jäst
1 liter vatten
1/2 dl rapsolja
1 1/2 msk salt (jag använder flingsalt)
2 dl solrosfrön
ca 28 dl dinkelsikt.

Låt degen jäsa i 40 minuter. Ta sedan upp degen och lägg upp på en plåt, vrid gärna längden så får den en fin form och låt jäsa i 20 minuter till. Strö sedan på lite mjöl och baka i ugnen på 250 grader i cirka 15 minuter.
Jag gjorde enligt receptet ovan men jag testade även en liten extra grej. Efter att jag lagt brödet på plåten så gjorde jag skåror på brödet och efter sista jäsningen fyllde jag dem med timjan och lite flingsalt och ringlade på lite olivolja. Det blev toppen!


Det blev...

En middag med lite italienskt småplock. Det bjöds på medelhavssallad med ruccola, bresaola (lufttorkat nötkött), riven parmesan, ringlad olivolja och flingsalt. Jag gjorde även caprese (mozzarellaost med skivade tomater) och bruschetta (googla vettja om ni inte ved vad det är, hehe) som vi åt på det brödet som jag hade bakat. Jag vet inte vad som händer med J när han känner doften av den maten, han blir helt knasig och sa precis att han blir kär av italiensk mat ;) Btw, jag älskar vårt Gant-porslin!

Ska snart lägga upp receptet på brödet också. Håll tillgodo!

Jag är tillbaka!

Ciao alla :)
Som ni antagligen märkt så har jag tagit en kort bloggpaus på drygt en vecka. Men jag har ju faktiskt inte varit hemma. Men nu är jag i alla fall tillbaka... Lite piggare, lite gladare och lite brunare :)
Idag påbörjades min andra semestervecka. Och första veckan kunde inte starta bättre <3 Får se om jag lägger upp lite bilder sen. Dagen hittills har i alla fall inneburit en massa tvätt av kläder och när det var klart tog vi en tur med bilen. Till bland annat KIL! Inte mycket att se där inte, haha! Just nu bakar jag bröd. Det blir en brödsort som svärmor brukar baka. Jättegott. Lägger upp bild och recept senare för de som är intresserade. Annars i kväll blir det lugnt för vår del. Ska laga lite italienskt måste hålla det uppe nu :)
Bjuder på en random-bild bara. Tråkigt med inlägg utan bilder tycker jag! Hörs snart igen!

RSS 2.0